Szomjas oázis - történetek a női testről - 33 kortárs szerző 56 szöveg

Szomjas borító blogoldaldoboz.jpg

Kari Györgyi - szerző, rendező, színésznő, köteteink szerzője

karigyörgyiCsicselyZoltánnagyonkicsi(1).jpg

Tóth Krisztina - költő, író, ólomüvegművész, köteteink szerzője

TothKrisztinaszabojuditkismeret.jpg

Radics Viktória - író, irodalmár, szerkesztő, szorozatunk szerzője

radicsviktória kicsi_1.jpg

Ladik Katalin - költő, író, színésznő, performer, köteteink szerzője

Ladik Katalin-RubinsteinSándorkicsi.jpg

Forgács Zsuzsa Bruria - író, performer, a Kitakart psyché sorozat ötletgazdája, szerzője és anyaszerkesztője

forgacslilasapkáskicsi_1.jpg

Kiss Noémi - író, irodalmár, köteteink szerzője

kicsikekissnoémigrafitiscsoszógabriella.jpg

Babarczy Eszter író, esszéista, köteteink szerzője

babarczynagyonkicsi.jpg

Lovas Ildikó író, köteteink szerzője

lovasildikó kicsi.jpg

Polcz Alaine - író, pszichológus, köteteink szerzője

Polcz Alaine.jpg

Gordon Agáta - költő, író, köteteink szerzője, az Éjszakai állatkert bábaszerkesztője

GordonAgata.jpg

Ágens - énekesnő, színésznő, preformer, rendező, költő, író, köteteink szerzője

agens spilák zsuzsa kicsi.jpg

Szemethy Orsolya - Képzőművész, író, köteteink szerzője

Szemethy Orsi kicsi.jpg

Arany Malac - Balog Judit - színésznő, író, köteteink szerzője

arany malac balog judit.jpg

Kiss Judit Ágnes - író, költő, köteteink szerzője

kisjuditágnes kicsi.jpg

Fiáth Titanilla - pszichológus, rapénekes, író, köteteink szerzője

Fiáth Titanilla kicsi könyvhét.jpg

Bárdos Deák Ágnes - énekes, performer, író, köteteink szerzője

Bárdos Deák kicsi.jpg

Utolsó kommentek

Friss topikok

Esterházy Péter, Csányi Vilmos, Hajós András, Kepes András, Makk Károly, Vekerdy Tamás - Mit mondtak a Szomjas Oázisról ők hatan?

2013.01.27. 09:36 oázis

A Szomjas oázis és Éjszakai állatkert szerzőinek egy csoportja: 

    

fotó: Szilágyi Lenke
Mit mondtak a Szomjas oázisról?

Megkérdeztünk hét művészt, illetve tudóst a Szomjas oázisról – a női testről szóló első átfogó irodalmi antológiáról –, és ezt mondták:
 
"A nyitottságnak, tehetségnek és női világnak olyan kapuja nyílik ki előttünk, melyen átlépni izgalmas és kalandos. Mindannyiunknak, férfiaknak és nőknek."
 
Makk Károly - filmrendező
 
"A női test: kósza, bizonytalan, sivatagi magányunkban enyhet adó, szomjúságot csillapító, biztos oázis. Szerintem erről szól ez a könyv, és arról, hogy gyávaságunkban és gyengeségünkben erőszakossá válva, hogyan is élünk vissza vele."
 
Vekerdy Tamás - pszichológus
 
"Könyvekre szükség van, ez nem vitás, ehhez írókra van szükség, ehhez sem fér kétség, az írók pedig vagy férfiak lehetnek vagy nők. Teljesebb az az irodalom, amelyben mindkét hang megszólal."
 
Hajós András - zenész
 
"Ne higgyenek a címnek! Szó esik a testről is, de a lélek, a női
lélek..."
 
Csányi Vilmos - etológus
  
"Mire harmadszor is megnősültem, és megszületett 5. lányom, végre felismertem, hogy az élet a nőkről szól, ők a kezdet és a cél - a Szomjas oázisból kiderül, ők is így gondolják-e…"
 
Kepes András - író, szerkesztő, riporter
 
"Mindenkit a titok izgat. Miért lettünk egy egész fele, férfi és nő? Hamar (mások szerint elég későn) rájöttem, hogy nők között élek, ők meg pasik között, amiről ugyanolyan semmit gondolok, mint a másik halmazról. De ez itt most irodalom, vagyis az élet két dimenzióba préselve, elmesélve, leírva, ráadásul úgy, ahogy én sose láttam, de láttatják velem, ha akarom. Akarom, mert amikor az ember olvas, nem hazudik. Később, mikor átgondolja, kijön a száján. De amikor olvas, személye titkos együttműködő és hitbizalmas. Így megláthatom a világnak azt a felét is, ami a hátam mögött van. Hála, istennek, ez már a második kötet, kicsi kankalinvirág a láptól bűzölgő nagy magyar macsó mocsárban. Halleluja! Évelő." - RT
 
 
„A 17 hattyúk óta nem tartottam ennyi eredeti szerzőnőt a kezemben.”
 
"Esterházy Péter" - szerző
 
 
VISSZA A SZOMJAS OÁZISBA!
 
részletek olvashatóak a könyvből itt:

http://mindenamino.blog.hu/

 

 

 

21 komment · 2 trackback

Címkék: esterházy péter hajós andrás bakács tibor settenkedő kepes andrás csányi vilmos makk károly vekerdi tamás

A bejegyzés trackback címe:

https://szomjasoazis.blog.hu/api/trackback/id/tr30538247

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Vajnágh Domokos: Villanyszerető 2012.01.11. 10:39:13

Megint bizsergést érzett. Ott legbelül. A vágyak, melyek napközben békésen szunyókáltak láthatatlan rejtekükben, az este közeledtével előbújtak és kígyóként tekergőztek rajta. Érezte selymes bőrüket, amint végigsiklottak végtagjain, s kúsztak egyre csa...

Trackback: Fenákel Judit - EZOTÉRIA 2011.01.27. 09:09:21

Évtizednél is régebben a főszerkesztőnknél rendezett bulin terhes kolléganőm – már jó nagy hassal – hanyatt feküdt a franciaágyon, s egy másik kolléganőm cérnába fogott ingát hintáztatott fölötte. „Fiú”, mondta az inga tulajdono...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Futon Matrac 2008.06.26. 10:11:40

Korrektnek tartod fourjack, hogy "beidézed ide" az Esterházyt? Meddig akarod birizgálni őt?

Mahatma 2008.06.26. 10:48:50

Egy matrac sok mindent elárul : )
Viszont arról nem tudtam, hogy fourjack birizgálni szokta Esterházyt.Szent Ég! Csak nem maradtam le valami alapvető fontosságú irodalomtörténeti infóról?

a nagy "spenót" 2008.06.26. 15:03:23

Úgy látom jól elvagytok egymás csecsén!

(beszállnék, ha nem bánjátok!)

Üdvözlettel,

a nagy "spenót"

fourjack 2008.06.26. 15:32:11

Elismerem, hogy talán jobb lett volna találós kérdés formájában feltenni a hét férfi véleményét, és megkérdezni, hogy az olvasó szerint melyik lóg ki...

De úgy gondoltam, annyira feltűnően lóg ki az "E.P. hozzászólás", hogy szükségtelen nyomatékosítani. Különben is meggyőződésem, hogy átkozottul jó humora van E.P.-nek (amit csak néha keresztez egy-egy századnyi rigorózusan menetelő, elcsigázott fapofa), és saját kezébe fogja venni a csúzlit, és minimum szelíden kilő vele egy szarkazmustól csöpögő mosolyt az irányomba, ha éppen nem nyerít fel hangosan...


üdv és keep smiling,

fourjack

a nagy "spenót" 2008.06.28. 09:31:48

Hát igen, Esterhaus ellakmározgat kortárs szerzők testén, és szép testes gömböcz lesz belőle: nagy kutya egy kivilágított díszkirakatban, és ti meg aztán lazán vele reklámozgatjátok magatokat.

Nem rossz, nem rossz stratégia egyáltalán. Végülis megérdemlitek egymást, mi meg titeket.

Akkor most mindenkinek jó, vagy még kell egy kis csikizás is melléje? Én vállalom a csikizást, és remélem cserébe beengedtek a kirakatba reklámozni egy kicsit a nagy spenótot!

fourjack 2008.06.29. 07:04:29

Úgy látom tartozom egy hivatalos indoklással. Nos, úgy gondoltam, hogy bevezetem a magyar irodalomba a vendégszöveg-ajándékozási aktust. És hát ugye ki mást ajándékoznék meg először, mint Esterházyt, elsőszámú vendégszöveg-fejedelmünket.

Továbbá, azt hiszem eléggé logikus, hogy ajándék-vendégszövegnek nem nézzük a forrását!

(Ezt csak arra írom, ha valaki netán kifogásolná, hogy nem tudakoltam meg előre, még a publikálás előtt, hogy vajon elfogadja é Esterházy az ajándékomat.)

Az ajándékvendégszöveget egyébként felkérésemre írta egy hivatásos vendégszövegíró és szakember! Én csak megszerkesztettem a kapott vendégszövegjavaslatot. Tehát ebben az egész akcióban szerepel egy hivatásos vendégszövegíró (aki ragaszkodik az inkognitójához)is, és egy vendégszövegmegrendelő, szerény személyemben.

Remélem mindezt elfogadható és kielégítő magyarázatnak találod kedves nagy spenót!

Egy jó csikizás egyébként bármikor, bármi mellé elkél és szívesen látott.

előre is köszi,
fourjack

rapi · http://rapaiagnes.blogspot.com/ 2008.06.29. 17:37:12

Kedves fourjack,

én vitatkoznék avval, hogy Esterházynak jó humora volna. Nincsen neki, sajnos. Ezért nem csinálta meg a jegyzetet a Harmonia caelestis-hez, túl komolyan veszi azt, hogy a könyvet ő írta. Szigorú, szomorú ember lett belőle.

Katyusa 2008.06.29. 23:25:26

Kedves Pimasz!

Az is lehet, hogy csak szimpla lustaságból nem írta meg, ám most egy egész hadsereg dolgozik neki ÖNKÉNT! Persze nem kéne ebből rendszert csinálni...

Én még nem láttam őt szomorúnak ill. szigorúnak, de én főleg csak a médiából ismerem, személyesen nem.

üdv,
Katyusa

vanezígy 2008.07.07. 00:11:56

huhh, ilyen rikító, nagy, olvashatatlan betűket! Volt ez a legcsúnyább-legrosszabb-honlap verseny, nem neveztek? Komolyan zavar, nem tudtam végigolvasni a 24-es neonbetűket, megfájdult a szemem...

fourjack 2008.07.07. 08:04:27

Kedves vanezígy!

Olyanról még nem hallottam, hogy valaki a betűk nagysága miatt ne tudott volna valamit elolvasni. Egyedül a színeket tudom befolyásolni, ilyen az ízlésem, de sajnos még nem tudtam kitalálni hogyan lehetne a betűk méretét vagy stílusát befolyásolnom. Hogy épp milyen lesz, azt valahogy rajtam kívül álló erők szeszélye határozza meg.

A blogkészítésbe csak úgy belevágtam, és útközben tanulgatom. Ha esetleg el tudnád magyarázni nekem egész egyszerűen, hogy hol lehet a méretet és stílust beállítani egyszerűen akkor szólj, kösz,

fourjack

vanezígy 2008.07.09. 11:27:24

Kedves Fourjack, ezt komolyan mondod? Hát úgy, hogy a szövegbeviteli mezőben kijelölöd a szöveget, és beállítod a méretet és a színt. Ahogy az _összes_ szöveggel foglalkozó programban.

fourjack 2008.07.09. 20:52:54

Vanezígy

Ez a blog.hu sajnos egyáltalán nem úgy működik ahogy más programok! a színt be tudom állítani, mint látod a kedvedért állítgattam is, de a betűméretet nem, mert itt nincs betűméret állító egyáltalán... ami van, az csak cím beállító.... és meg is őrültem már tőle... fel is adtam...

szóval se a betű méretét, se a stílusát itt nem lehet beállítani! Vagyis én nem tudom hol és hogyan. Mindenesetre nem úgy evidens ahogy más programokban.

kacor kiraly 2008.08.02. 12:49:32

kergezerge!

elárulod nekem mi az a CSS?

kösz, fourjack (ill. oázis)

szamárfül/pável · http://pavelolvas.blog.hu/ 2008.09.28. 01:31:29

a címlapmodell lánnyal kíván a Nép interjút!

khm, "mélyet"... :)

buxa 2008.11.24. 11:20:02

Khm, khm, khm, ezt már a másik blogodon is megkérdeztem: ha én bemegyek vagy felhívom őket, és azt mondom a barátod vagyok én is kapok könyvet féláron?

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2008.11.24. 11:49:04

Oda is azt írtam, hogy nyugodtan menj be, de ha többet akarsz hívd fel őket, hogy tudjanak hozatni a raktárból. És üdvözöllek barátaim körében!

Remélem fogod élvezni a Szomjast...
frgcs zszs brr

britanick 2008.12.27. 06:00:17

Lehet egymást fikázgatni,de inkább élvezzük a Szomjast...

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2012.08.13. 23:28:48

MOST 40%-os engedménnyel sorozatunk könyvei

SZOMJAS OÁZIS:

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Forgacs_Zsuzsa_Bruria_szerk_Szomjas_oazis_Antologia_a_noi_testrol&id=64657&type=22

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2012.08.13. 23:28:53

MOST 40%-os engedménnyel sorozatunk könyvei a booklineon:

DZSUNGEL A SZÍVBEN, SZOMJAS OÁZIS, A SZÍV KUTYÁJA:

http://bookline.hu/product/home!execute.action?_v=Forgacs_Zsuzsa_Bruria_szerk_Dzsungel_a_szivben_Lanyok_es_anyak_antologiaja&id=97982&type=22

oázis · http://mindenamino.blog.hu/ 2013.03.17. 20:58:20

www.facebook.com/photo.php?fbid=100486876653627&set=t.100000769451350&type=1

Szomjas oázis - történetek a női testről:

Akarod tudni milyen hóesésben, gépfegyverropogásban szülni? Milyen lehet három mellből szopni és szoptatni? Egy fehér vonal mentén sétálni, melyet férjed húz krétával neked szobád padlójára, azon a napon mikor végül megöl? Akarod tudni, milyen összenézni tizenhárom szárnyatlan fekete tündérrel az angyalcsináló klinikán? Lefogynál huszonöt kilót a szeretőd kedvéért hatvan perc alatt egy repülőúton Párizs felé? Szeretnéd tudni milyen érzés, amikor egy avarszagú, rőzsetekintetű teremőr gondosan levetkőztet pillantásával, és egy szemvillanás alatt mindent megtud rólad? Meg akarod érteni, miért és kik lopják el újra és újra testedet? Milyen, amikor kártyát vetsz, hogy megtudd, miért változol át a legváratlanabb pillanatokban férfivá és nővé? Miért keresed és hívod ki a veszélyt, mint Piroska, és miért sétálsz be két kezdő farkas lakásába, akik prostituáltat szeretnének belőled gyártani? Milyen érzés autósellőként ébredni egy forgalmas útkereszteződés közepén? Vagy amikor a belgyógyászat és az érzéki örömök mellett a biciklizés és a hatalom is érdekel? Amikor tulipánt kívánsz vágni egy férfi arcába? Jó volna megérteni, miért van szüksége a hadseregnek pont a Te beszélőközpontodra? Mit kell tenned, hogy a testedben lakozó idegen kiköltözzön belőled? Szeretnél Te lenni Mása a motoron, a postásfiú mögött?

A Szomjas Oázis irodalmunk első átfogó kortárs antológiája a női testről. 33 szerző 56 mű. Arra kértem társaimat az alkotásban, hogy írjanak a megfoganásról, szülésről, születésről és vetélésről. A gyermeki testről, öneszmélésről, felcseperedésről és a felnőtt nő testéről. Az önelfogadásról és önmegtagadásról, a betegségről és gyógyulásról, a test és lélek találkozásának és összefonódásának véget nem érő kalandjáról és talányáról. Úgy érzem, ez a 33 szerző által írt könyv egy rendkívül izgalmas kortárs freskót fest fel női szemmel a női testről, és így a férfiakkal közös emberi szinpadunknak végre teljes fényében ragyoghat a mindeddig meglehetősen elhanyagolt, homályban leledző női oldala is.

Kostólj a Szomjas Oázisba velünk együtt, aztán vidd haza, bújj vele ágyba,engedd, hogy megnevettessen, megrikkasson, felszabadítson.

Korunk legfontosabb történetei, legérdekesebb szerzői.

Irodalmunk első átfogó antológiája a női testről.

Anyaszerkesztő:
Forgács Zsuzsa Bruria
www.facebook.com/photo.php?fbid=100486876653627&set=t.100000769451350&type=1
süti beállítások módosítása